Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ!

Συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ  Μιχάλη Ροκκά, στο blue-a1-force

ΕΡ. Κύριε Ροκκά, δημιουργήθηκε μεγάλος θόρυβος από τους Τρίτεκνους, που διαμαρτύρονται οτι περικόπτονται τα επιδόματά τους. Τί ακριβώς συμβαίνει;

ΑΠ. Αυτό ακριβώς που είπατε. Η κυβέρνηση αποφάσισε να «στρογγυλοποιήσει» το πολυτεκνικό επίδομα και το επίδομα τρίτου παιδιού προς τα κάτω και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2011, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που περίμεναν να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους με τα έτσι κι αλλιώς πενιχρά επιδόματα, στην καλύτερη περίπτωση να λάβουν μειωμένα ποσά, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που βρέθηκαν να χρωστούν κιόλας στον ΟΓΑ!

ΕΡ. Πώς είναι δυνατόν αυτό;

ΑΠ. Υπάρχουν οικογένειες που λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα για ένα παιδί καθώς τα υπόλοιπα έχουν υπερβεί το ηλικιακό όριο που θέτει ο νόμος. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, με τα μέχρι το Μάρτιο του 2011 ισχύοντα, δικαιούνταν μηνιαίο επίδομα ίσο με την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας. Με το νέο νόμο του ΠΑΣΟΚ, αυτό καταργήθηκε και τους απονέμεται πλέον το πολυτεκνικό επίδομα για το ένα παιδί. Με την αναδρομικότητα ισχύος του νέου νόμου λοιπόν πρέπει να επιστρέψουν στον ΟΓΑ ποσό υπερπενταπλάσιο του μηνιαίου τους επιδόματος, πράγμα που σημαίνει οτι σχεδόν για έξι μήνες δεν θα λάβουν το επίδομα! Πρέπει δε να σας πω οτι η κυβέρνηση, διακρίνει τους πολύτεκνουςαπό τους τρίτεκνους, ορίζοντας την αναδρομική ισχύ του νόμου από 1/1/2011 μόνο για τις οικογένειες με τρία παιδιά και αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

ΕΡ. Γιατί γίνεται αυτό;

ΑΠ. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Από την πρώτη μέρα, η θέση της ήταν οτι τα ευεργετήματα που απολαμβάνουν οι τρίτεκνοι, θα εξετασθούν από μηδενική βάση, δηλαδή ως μη υπάρχοντα! Οι τρίτεκνοι μπήκαν στο στόχαστρο και υπέστησαν μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Το ασφαλιστικό, οι μετεγγραφές των φοιτητών, οι προσλήψεις, και τέλος τα επιδόματα, για τα οποία προσπάθησαν να επιβάλουν εισοδηματικά κριτήρια και θα ξαναπροσπαθήσουν, είναι ενδεικτικά βήματα της σχεδιασμένης αποδόμησης του πλέγματος προστασίας που είχε δομηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την τρίτεκνη οικογένεια, για την οικογένεια εν τέλει. Γιατί ο στόχος είναι η ελληνική οικογένεια. Η αποδόμηση έστω και της στοιχειώδους δημογραφικής πολιτικής που υπήρχε, χτυπάει κατευθείαν την οικογένεια που είναι η καρδιά και η ψυχή της Ελλάδας.

ΕΡ. Η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες. Ολόκληρη η κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες. Δεν θεωρείτε οτι την ώρα που τα εισοδήματα και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των Ελλήνων πλήττονται, ακούγεται προκλητική η απαίτηση των τριτέκνων να διατηρήσουν όλα τα προνόμια της προ μνημονίου εποχής;

ΑΠ. Αυτό είναι ένα από τα «επιχειρήματα» των θιασωτών της πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στους τρίτεκνους. Ωστόσο, πρέπει να σας υπενθυμίσω οτι και οι οικογένειες με τρία παιδιά είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Οι τρίτεκνοι είναι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, άνεργοι, πλήττονται λοιπόν από τα οικονομικά μέτρα και μάλιστα σε βαθμό μεγαλύτερο, ως οικογένειες πολυμελείς. Πόσο δίκαιο είναι να επωμίζονται επιπλέον βάρη; Άλλωστε καμιά σχέση με το μνημόνιο δεν έχει η στόχευσή μας από την κυβέρνηση, αφού εκδηλώθηκε από την πρώτη ώρα της ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.
Ξέρετε η φιλοσοφία της θέσπισης των ευεργετημάτων για τους τρίτεκνους, δεν ήταν η φιλανθρωπία και εμείς δε ζητάμε από καμιά κυβέρνηση να ταϊσει τα παιδιά μας. Η φιλοσοφία ήταν η επιβράβευση της μάνας που, στους καιρούς που ζούμε, βρίσκει τη δύναμη φέρει στον κόσμο, να μεγαλώσει, να νουθετήσει και να παραδώσει στην πατρίδα τρεις νέους Έλληνες. Που σε μια χώρα που γερνάει, σε μια κοινωνία που υποφέρει από την εγκληματικότητα και τα μύρια προβλήματα, φέρνει και δίνει ελπίδα! Η ελπίδα του τόπου μας είναι το χαμόγελο των παιδιών μας! Και δεν πρόκειται να το χαρίσουμε σε κανέναν!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ