Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Αδικη τακτική για την κοινωνία και την οικονομία τα νέα μέτρα

Η ολιγωρία και της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές της χώρας με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης να τίθεται συνεχώς εκτός στόχων, την αναγκάζει να εξαγγέλλει συνεχώς νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα διαβεβαιώνοντας κάθε φορά ότι θα είναι τα τελευταία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΒΕΑ).
Αυτή η άδικη τακτική για την κοινωνία και την οικονομία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με την εξαγγελία την Κυριακή το βράδυ της επιβολής νέου φόρου για το 2011 και 2012 για τα ρευματοδοτούμενα ακίνητα. Το συγκεκριμένο τέλος παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατική ευαισθησία και ισονομία αφού δεν προβλέπεται αφορολόγητο όριο και επιβάλλεται επί όλων των ακινήτων ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων των ιδιοκτητών τους ή ακόμη και αν δεν υπάρχουν εισοδήματα.
Η νέα δυσβάστακτη επιβάρυνση στα ακίνητα και κατά συνέπεια και στους επαγγελματικούς χώρους, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΒΕΑ, έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη που έχουν επιβληθεί στις χειμάζουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Έτσι ενώ είναι γνωστό στους πάντες ότι τα λουκέτα στην αγορά καθημερινά πολλαπλασιάζονται, ενώ είναι γνωστό στους πάντες ότι οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και την ασφάλιση τους, παρά τις συνεχείς ρυθμίσεις, και μένουν ανασφάλιστοι, ενώ είναι γνωστό ότι η αγορά συνεχώς συρρικνώνεται, νέοι φόροι επιβάλλονται επί δικαίων και αδίκων.
Παράλληλα η έτσι και αλλιώς χαμηλή ανταγωνιστικότητα θα δεχθεί νέο πλήγμα με την επιβάρυνση του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών ενώ η οικοδομή και τα σχετικά επαγγέλματα θα δεχτούν την χαριστική βολή. Όσες από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να επιβιώσουν βρίσκονται σε οριακό σημείο και το νέο τέλος θα αυξήσει το ήδη επιβαρυμένο κόστος λειτουργίας τους με αποτέλεσμα να οδηγηθούν χιλιάδες από αυτές στο κλείσιμο τροφοδοτώντας έτσι την ήδη τεράστια δεξαμενή της ανεργίας, αλλά και την συρρίκνωση του ΑΕΠ.


ΠΗΓΗ: isotimia.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ