Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ευρεία σύσκεψη φορέων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων, για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης των πολιτών

Σύσκεψη σωματείων και φορέων 7ου Διαμερίσματος για το συντονισμό της δράσης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., συγκαλεί ο Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 8μ.μ., στο Κοργιαλένιο Σχολικό Συγκρότημα, με αφορμή και το αποτρόπαιο γεγονός της αυτοκτονίας άνεργου γονέα μαθητών σχολείου της περιοχής.
Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

"Η επιθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. κλιμακώνεται. Μείωση μισθών, συνεχείς φοροεπιδρομές και χαράτσια, απολύσεις, νέος νόμος για τα ΑΕΙ, σχολεία χωρίς βιβλία, νομοθετικό πραξικόπημα στα σχολεία με το νόμο για τη διοικητική αναδιάρθρωση, διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης, μαζικά λουκέτα στα καταστήματα.
Η φτώχεια και η ανέχεια απλώνονται γύρω μας. Η απουσία μαζικών αντιστάσεων και αγώνων αλλά και η ανυπαρξία ενός κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης οδηγούν στην απόγνωση και σε πράξεις απελπισίας. Κάθε οικογένεια ζει το δικό της δράμα. Αποκορύφωμα, η αυτοκτονία πριν μερικές ημέρες, άνεργου γονιού που τα παιδιά του φοιτούν σε σχολεία της περιοχής μας.
Το ποτήρι ξεχείλισε πια ! Δεν μπορούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους παρακολουθούμε απαθείς, να αρπάζουν τους μισθούς μας, να λεηλατούν το εισόδημά μας, να μας απειλούν με απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, να διαλύουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας. Αυτοί μιλούν για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που καταστρέφονται, για το μέλλον των παιδιών μας, για το παρόν κάθε εργαζόμενης οικογένειας.
Η μόνη λύση πλέον είναι μαζικός παλλαϊκός αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους, τις πλατείες, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να συμβάλλουμε στην οργάνωση μιας μεγάλης Γενικής Απεργίας με διάρκεια ως την τελική νίκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε :
• Τη Β΄ ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων
• Τους Συλλόγους Γονέων
• Τα σωματεία της περιοχής μας
• Την Ανοιχτή Συνέλευση Αμπελοκήπων
• Όλες τις συλλογικότητες και φορείς του 7ου Διαμερίσματος
• Τους εργαζόμενους – ες, τη φοιτητική και μαθητική νεολαία
Σε μια πλατειά, ανοιχτή σύσκεψη, με στόχο την οργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης όπως και άλλων πρωτοβουλιών και δράσεων στην περιοχή μας."

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα