Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Έτσι νομίζω...(η προοπτική κυβέρνησης προσωπικοτήτων)

Τον τελευταίο καιρό, καλλιεργείται έντονα η άποψη, ότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, η μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση από προσωπικότητες κοινής αποδοχής, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.


- Πράγματι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι ανίκανη να διαχειριστεί με αξιοπρέπεια ακόμα και την πασιφανή υπαλληλική της σχέση με τα κέντρα εξουσίας που υπηρετεί. Έχει επίσης απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού, και είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο του, δε μπορεί να συνεχίσει.
- Πράγματι, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει, στον τρόπο εφαρμογής του σχεδίου «σωτηρίας», που οδηγεί στην εξαθλίωση τους πολίτες.
- Η λοιπή αντιπολίτευση:
Η Αριστερά σηκώνει τη σημαία της επανάστασης, χωρίς όμως να μπορεί να πείσει, αφού είναι η οδός που πάγια ακολουθούσε και πριν την είσοδο της χώρας στον αδιέξοδο δρόμο του σήμερα. Η άρνηση των πάντων, δεν πείθει…για τις καλές προθέσεις χωρίς πρόταση.
Η Δεξιά, με τα ανακόλουθα βήματα που καθοδηγούνται κάθε φορά από την ερμηνεία των δημοσκοπήσεων και τον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό, αφού συμφώνησε στην επιβολή του «σχεδίου σωτηρίας», διαφωνεί στην εφαρμογή του…
- Πράγματι, η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πολιτικό μας δυναμικό έχει κλονιστεί σε βαθμό αναθέματος.
- Πράγματι, η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη και η αγανάκτηση των Ελλήνων πλήρως δικαιολογημένη

Η λύση λοιπόν είναι να καταφύγουμε σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων;

- Ποιος θα αποφασίσει για το ποιες προσωπικότητες θα κληθούν να μας σώσουν;
Προφανώς, το σημερινό πολιτικό δυναμικό, στο οποίο ο λαός δεν έχει καμία εμπιστοσύνη, δεν τρέφει καμία εκτίμηση. Με ποιον τρόπο λοιπόν, το προϊόν της συμφωνίας τους θα είναι μια κυβέρνηση που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού; Μια τέτοια κυβέρνηση, προϊόν ΜΥΣΤΙΚΩΝ διαπραγματεύσεων καμία εγγύηση αξιοκρατίας, καμιά εγγύηση εγκατάλειψης του εναγκαλισμού από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δε μπορεί να δώσει.

- Ποιες είναι οι προσωπικότητες που θα κληθούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια κυβέρνηση;
Οι καθηγητές Πανεπιστημίων κατηγορούνται από το Υπουργείο Παιδείας ότι είναι δέσμιοι κομματικών επιδιώξεων και ότι συνέβαλαν στην απαξίωση των σπουδών στα Πανεπιστήμιά μας.
Οι Διοικητές και στελέχη Τραπεζών, είναι εκείνοι που οδήγησαν σε αδιέξοδο το τραπεζικό σύστημα και σε υπερχρέωση τα νοικοκυριά, με τη δημιουργία ενός εικονικού κλίματος ευφορίας με τα ανεξέλεγκτα δάνεια και τη χορήγηση πιστωτικών καρτών χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.
Οι τεχνοκράτες - επιτυχημένοι μάνατζερς, έχουν αποδείξει από τη θητεία τους σε διοικήσεις οργανισμών του δημοσίου, ότι η επιτυχία τους μετριέται μόνο σε παχυλούς μισθούς και μπόνους στόχων που οι ίδιοι θέτουν για τους εαυτούς τους.
Οι επιχειρηματίες - βιομήχανοι – επιτυχημένοι γιατροί – επιτυχημένοι δικηγόροι κατηγορούνται ότι φοροδιαφεύγουν.
Οι επιτυχημένοι δημοσιογράφοι – πολιτικοί αναλυτές κατηγορούνται ότι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, κατά παραγγελία.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες «προσωπικότητες» της Ελληνικής κοινωνίας που μπορεί να προταθούν για τη συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», είναι σίγουρο όμως ότι δεν πρόκειται ποτέ να προταθεί καμία από τις παρακάτω:
Ο κύριος Γιώργος, ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων που γνωρίζει τι σημαίνει ενοίκιο, μισθοδοσία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, δάνειο, επιταγή.
Η κυρία Τασούλα, πωλήτρια λαϊκής αγοράς, που μετράει καθημερινά την αγοραστική ικανότητα του Έλληνα.
Ο Μπάμπης, εργάτης οικοδομής, που γνωρίζει καλά τα ποσοστά ανεργίας.
Ο Περικλής, πρώην εργαζόμενος με στέιτζ, που σήκωσε στην πλάτη του τη λειτουργία του κράτους για χρόνια.
Ο κύριος Μανώλης, τρίτεκνος που ξέρει από πρώτο χέρι τα οικογενειακά βάρη.
Και τόσοι άλλοι, προσωπικότητες – ήρωες της καθημερινότητας που η επιβίωσή τους είναι η επιτυχία τους! Κανείς από αυτούς δε θα αξιολογηθεί ποτέ να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο εγχείρημα, παρά το ότι είναι αυτοί που έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες του συστήματος και εφαρμόζουν τις λύσεις που απαιτούνται καθημερινά στο μικρόκοσμό τους, απλά για να επιβιώσουν!

Η λύση κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μια κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας εκ Προσωπικοτήτων». Η λύση είναι απλή.
Εκλογές τώρα (ευθύνη κομμάτων) για να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση (ευθύνη πολιτών).
Συμμετοχή στα ψηφοδέλτια νέων, άφθαρτων, όχι κατ’ ανάγκη με περγαμηνές ανθρώπων, ανθρώπων που ζουν μέσα στο πρόβλημα και δεν το παρατηρούν ως πείραμα σε εργαστήριο (ευθύνη κομμάτων). Ανανέωση του πολιτικού δυναμικού με την εκλογή τέτοιων βουλευτών, χωρίς την αξιολόγηση του δυνατού και εξυπηρετικού πολιτικού γραφείου (ευθύνη πολιτών).
Συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ΟΛΩΝ! Το μήνυμα είναι ηχηρό όταν υπάρχει! Και υπάρχει, όταν μετριέται στα έγκυρα ψηφοδέλτια! Όταν δεν εκφράζεις τη γνώμη σου, τιμωρείς μόνο τον εαυτό σου, αφήνοντας τους άλλους να επιβάλουν τη δική τους.
 Έτσι νομίζω…

Μιχάλης Ροκκάς

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα