Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Παράταση της γενικής αργίας και αύριο. Αποζημιώσεις για την Αττική Οδό


Αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ δέχθηκε να καταβάλει η παραχωρησιούχος εταιρεία της Αττικής Οδού σε κάθε έναν από τους χιλιάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν τις τελευταίες ώρες μετά την χιονόπτωση από την κακοκαιρία Ελπίδα.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις ΕΔΩ

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο η εταιρεία αποδέχθηκε.

Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού

"Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε."

Εικόνες ντροπής και απελπισίας εξακολουθούν να καταγράφονται στην Αττική Οδό καθώς πολλοί οδηγοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι είκοσι ώρες με τον στρατό, ο οποίος χθες αργά το απόγευμα μπήκε στη μάχη της διαχείρισης των έκτακτων αναγκών, να συνδράμει τους ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Τεράστια είναι τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος στην Αττική καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία πρέπει να ενεργήσουν για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Κλειστοί δρόμοι και κατεστραμμένα αυτοκίνητα από πτώσεις δέντρων σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Σοβαρά προβλήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, αλλάζοντας συνεχώς τα δεδομένα κυκλοφορίας των μέσων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι τράπεζες σε περιοχές της χώρας, ενώ με μειωμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ.

Παράταση αργίας και αύριο σε τέσσερις περιοχές


Την παράταση της γενικής αργίας και αύριο Τετάρτη σε Αττικη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη ανακοινωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

3.500 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

Μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί:

Από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1800 οχήματα μένουν 1200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποία τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1.040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.

Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας για την «Ελπίδα»: «Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά»

Προσωπική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κακοκαιρία «Ελπίδα» επιρρίπτει ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει χαρακτηριστικώς, πως «ύστερα από ένα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της, ο πρωθυπουργός, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, είναι απών, λες και βρίσκεται αλλού, λες και κυβερνά άλλη χώρα».

«Μόνο οι υπουργοί του παίρνουν σβάρνα τα κανάλια για να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού. Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων. Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δε μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία. Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος, εξάλλου, σημειώνει πως μια γνωστή εδώ και πολλές ημέρες κακοκαιρία βρήκε για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος ανοργάνωτο, απροετοίμαστο, ασυντόνιστο.

Παραθέτει, μάλιστα, και σχετικά παραδείγματα: «Κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας έκλεισαν στο πρώτο χιόνι και δεν άνοιξαν ποτέ. Η Αττική Οδός μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δε σκέφτηκε να απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν το δρόμο, 200 επιβάτες τρένου, μεταξύ των οποίων και τραυματίες από σύγκρουση, έμειναν για ώρες αβοήθητοι στο κρύο. Χιλιάδες νοικοκυριά ξημερώθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση».

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο οδηγό στην Αττική Οδό


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας στην Αττική Οδό. Ξεμένουν από καύσιμα και υπομονή οι εγκλωβισμένοι


Σε πάνω από χίλιους εκτιμώνται οι εγκλωβισμένοι οδηγοί που σε λίγο θα συμπληρώσουν 24 ώρες στην Αττική Οδό καθώς συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία τους σε έναν από τους πιο βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Ωστόσο οι οδηγοί αλλά και οι συνεπιβάτες τους, που μετρούν ατέλειωτες δύσκολες ώρες μέσα στο όχημά τους, διαμαρτύρονται για έλλειψη ενημέρωσης αλλά και εξάντληση των αποθεμάτων των καυσίμων καθώς και της υπομονής τους.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Η τελευταία ενημέρωση για τα δρομολόγια σήμερα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι – δεδομένων των καιρικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί – σήμερα, Τρίτη (25/1), θα λειτουργήσει ως εξής:

Καταργούνται οι αμαξοστοιχίες IC 50 & 52 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), οι αμαξοστοιχίες IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) καθώς και οι 884-885 (Αθήνα – Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα).

Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα).

Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Έδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή σε πεσμένα καλώδια και κατεστραμμένους στύλους

Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχόμενης ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία «Ελπίς».

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .

Στερεά Ελλάδα: Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και δρόμους

Στο «έλεος» της κακοκαιρίας «Ελπίδα» βρίσκεται και η Εύβοια με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις αλλά και πολλά προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος σε αρκετά χωριά.

Όλη νύχτα ήταν σε εξέλιξη η μάχη από τα εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές αρτηρίες του νησιού καθώς οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες τους έχουν μετατρέψει σε παγοδρόμια.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να χρησιμοποιούν ακόμα και βυτιοφόρα με αλατόνερο θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προλάβουν τις εξελίξεις.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν το πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές στους Δήμους Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου αλλά και στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας 'Αννας.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή η μάχη εξελίχθηκε όλη μέρα χθες, ενισχύθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που έφτασαν στο νησί από άλλες περιοχές, αλλά δεν υπήρχε πρόσβαση σε διάφορα κρίσιμα σημεία για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρις εκεί και να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Εξάλλου, αυτή η προσπάθεια αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα και όλοι εκφράζουν την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.


«Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε συνεργασία με δήμους αστυνομία πυροσβεστική. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Παράκληση να έχουμε αλυσίδες και να μετακινούμαστε μόνο όταν και όπου είναι απαραίτητο» δηλώνει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει όλος ο μηχανισμός που ενεργοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Εύβοια συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων σε όλο το νησί.

Στη Φθιώτιδα ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τα όρια του νόμου τα προβλήματα συνεχίζουν να είναι μεγάλα.

Ιδιαίτερα στα χωριά μετά την Αταλάντη και μέχρι τα όρια του νόμου οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και την ίδια στιγμή το θερμόμετρο είναι κάτω από το μηδέν.

Όλη τη νύχτα, το βάρος δόθηκε στην Εθνική οδό για να παραμείνει ανοιχτή καθώς εκτός τα εκχιονιστικά μηχανήματα που έριξαν τόνους αλάτι και απομάκρυναν συνεχώς στο χιόνι, ενεργοποιήθηκαν ακόμα και περιπολικά της πυροσβεστικής με μαχαίρι για να απομακρύνουν το χιόνι μέσα στην Εθνική οδό με αποτέλεσμα να κρατηθεί ανοιχτός μέχρι αυτή την ώρα .

Στα χωριά Τραγάνα, Μαλεσίνα, Μαρτίνο και Λάρυμνα το χιόνι έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο δημιουργώντας αξεπέραστα προβλήματα παρά το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις με μηχανήματα ήταν συνεχείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στη νύχτα μεταφέρθηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα από την περιοχή του Δομοκού όπου υπήρχαν ήπια φαινόμενα για να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή της Αταλάντης όπου πλέον δίδεται το κύριο βάρος.

Στη Βοιωτία το χιόνι που έπεφτε τόσο στη Θήβα όσο και στη Λιβαδειά μέχρι τις πρωινές ώρες έχει δημιουργήσει σειρά από προβλήματα κυρίως στο βασικό οδικό δίκτυο. Μέχρι στιγμής παραμένει ανοιχτό παρά το γεγονός ότι ισχύουν οι απαγορεύσεις για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε μεγάλο βάρος στο να γίνει αποχιονισμός των δρόμων για να γίνει η μεταφορά των τραυματιών από την σύγκρουση των τρένων ενώ παράλληλα το κύριο βάρος έχει δοθεί στην περιοχή του Ορχομενού και στην περιοχή της Θήβας καθώς εκεί έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη ένταση του χιονιού.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι τέσσερις λόγοι που ο πρωθυπουργός είναι στριμωγμένος στα σκοινιά»

«Η διαχείριση και της κακοκαιρίας “Ελπίδα” δεν έτυχε ούτε, βεβαίως, πέτυχε, αλλά έδειξε ότι απέτυχε για μια ακόμα φορά το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας πως ύστερα από δυόμισι χρόνια στην εξουσία, η ΝΔ έχει να επιδείξει μόνο τραγικές αποτυχίες στη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Ενδεικτικώς, στην αξιωματική αντιπολίτευση απαριθμούν τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2020, την κακοκαιρία «Μήδεια» το Φεβρουάριο του 2021 και, φυσικά, τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, με το ρεκόρ καμένων δασικών εκτάσεων.

Ξεπέρασαν τις 960 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αττική

Περισσότερες από 960 κλήσεις έχει δεχθεί για την Αττική, από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 964 κλήσεις στην Αττική για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 725 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 120 κοπές δέντρων, 76 μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, 13 απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες. Ταυτόχρονα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πατούλης: Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μας αναλογούν

Ικανοποιημένος αναφορικά με την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής στη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα», εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, το πρωί της Τρίτης.

Σε δηλώσεις του τόσο στην τηλεόραση του Ant1 όσο και στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε πως η Περιφέρεια δικαιώθηκε για την απόφασή της να κλείσουν τα σχολεία στην Αττική, ενώ αναφερόμενος στα οδικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε κεντρικές αρτηρίες είπε:

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια απεγκλωβισμού γιατί το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι μπήκε βίαια ο καιρός».

«Όλοι οι δρόμοι είναι ‘πατινάζ’, θα πρέπει με πολύ μεγάλη προσοχή να μην περπατήσει ή να μην πάει κανείς με αυτοκίνητο χωρίς αλυσίδα», προειδοποίησε τους πολίτες.

Τέλος, είπε πως, «αναλαμβάνω τις ευθύνες που μας αναλογούν για τους οδικούς άξονες, εκτός της Αττικής Οδού.

Ολονύχτιες επιχειρήσεις στον Δήμο της Αθήνας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεργεία με βαριά οχήματα, εκχιονιστικά και αλατιέρες του Δήμου Αθηναίων επιχειρούσαν για να παραμείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί άξονες της πόλης.

Αυτό και το να παραμείνουν καθαρές όλες οι προσβάσεις στα νοσοκομεία, με αποχιονισμό και ρίψη αλατιού σε όλους τους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, ήταν οι δύο βασικές προτεραιότητες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν απομακρύνσεις δέντρων ιδίως από επικίνδυνα σημεία, όπως καλώδια της ΔΕΗ.

Και σήμερα, όλα τα συνεργεία και οι δυνάμεις επιχειρούν με στόχο τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις γειτονιές.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Πού υπάρχουν προβλήματα

Παραμένουν τα προβλήματα που επέφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στους δρόμους της Αττικής, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μετ’εμποδίων σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες για την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, να γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση, «οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Κλειστοί παραμένουν βασικοί οδικοί άξονες του λεκανοπεδίου με βασικότερη την Αττική Οδό, η οποία έχει παραλύσει. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Άγνωστο πότε θα έρθει το ρεύμα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, οι βλάβες στην Αττική έχουν ξεπεράσει τις 5.000. «Όλος ο νομός Αττικής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Υπάρχουν περιοχές στην Αττική οι οποίες είναι χωρίς ρεύμα ακόμα και για περισσότερες από 12 ώρες ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς έχουν παγώσει τα καλώδια και με τον ισχυρό άνεμο που πνέει σπάνε.

Κλειστά τα σχολεία


Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης.

Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μόνο σούπερ-μάρκετ και καταστήματα τροφίμων μέχρι τις 18.00

Tα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ - Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σο...
    Πριν από 1 ημέρα
  • SILVER ALERT στη Μαγνησία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου, στη Μαγνησία. Ο Καραμπατσής Ιωάννης, 49 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, την 23/04/24...
    Πριν από 2 ημέρες