Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βουλιαγμένη: Η θάλασσα βγάζει καπνούς. Πώς δημιουργείται το φαινόμενο


Η κακοκαιρία Ελπίδα έφερε χιόνια όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές όπως στα νότια προάστια. Μάλιστα η θάλασσα στη Βουλιαγμένη έβγαζε καπνούς δημιουργώντας μοναδικές εικόνες.

Ο φακός του Newsbeast βρέθηκε στη χιονισμένη Βουλιαγμένη το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1) και κατέγραψε το μοναδικό φαινόμενο με τη θάλασσα να ατμίζει.

Τι είναι το φαινόμενο του θαλάσσιου καπνού

Το φαινόμενο του θαλάσσιου καπνού, όπως αναφέρει ο διδάκτωρ μετεωρολογίας, Γιώργος Παπαβασιλείου, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της ομάδας meteo, παρατηρείται εκτός από τη θάλασσα, σε λίμνες και μεγάλους ποταμούς.

Όπως σημειώνει στο Newsbeast ο κ. Παπαβασιλείου «το φαινόμενο αναπτύσσεται όταν πολύ ψυχρές αέριες μάζες μεταφέρονται πάνω από θερμότερες υδάτινες επιφάνειες. Στη συνέχεια, μέσω της εξάτμισης η αέρια μάζα κοντά στην υδάτινη επιφάνεια εμπλουτίζεται σε υδρατμούς οι οποίοι και συμπυκνώνονται λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η εικόνα του θαλάσσιου καπνού».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ - Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σο...
    Πριν από 1 ημέρα
  • SILVER ALERT στη Μαγνησία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου, στη Μαγνησία. Ο Καραμπατσής Ιωάννης, 49 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, την 23/04/24...
    Πριν από 2 ημέρες