Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που χθες, Τρίτη, παραδόθηκε ακόμη ένας ύποπτος στις αρχές. Από σήμερα έως και την Παρασκευή οι εμπλεκόμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν.

Στο μεταξύ, στο Αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου υπήκοου Αλβανίας που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Τα Αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στο γεγονός Απλώς αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα διότι την επικαιρότητα απασχολούν μεγάλα γεγονότα όπως είναι η δίκη για την καθαίρεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαρηγιάννης: Να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες για να γιορτάσουμε το Πάσχα


Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία βασίστηκε όχι μόνο στα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί αλλά και στη μαρτυρία του 23χρονου ο οποίος ήταν ο πρώτος έσπασε και στην ουσία έδωσε και όλους τους υπόλοιπους. Με βάση τα όσα καταθέτει στη δικογραφία ο ίδιος και συγκεκριμένα στο διαβιβαστικό της, περιγράφεται το πώς ακριβώς έγινε τόσο η δολοφονία του 19χρονου αλλά και η επίθεσή τους φίλους του, όπως μετέδωσε το OPEN.

Όταν βγήκαν από το Polo, τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε;», και αυτοί απάντησαν «Άρης». Ταυτόχρονα βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν τα σκαλιά της οικοδομής. Από τους πέντε οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας και στη συνέχεια στους άλλους τρεις, όρμησαν αυτοί που επέβαιναν στο Polo.

Πώς προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους

Παράλληλα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς προσπάθησαν οι δράστες να εξαφανίσουν τα ίχνη τους οι δράστες. «Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα και μέσα στο αυτοκίνητο. Γι' αυτόν τον λόγο, έβγαλε από το αυτοκίνητο τα πλατοκαθίσματα και τα πέταξε σε ένα κάδο λίγο παραπάνω από το σημείο που είχε παρκάρει. Σε συνομιλία του με τον Τ είπε ότι ο G λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο, αναφέρεται στη δικογραφία. .

Παράλληλα γίνεται αναφορά στον οπλισμό με το οποίο έφτασαν στο σημείο όπου και προκύπτει ότι δράστες κατείχαν τρία μαχαίρια ένα δρεπάνι τέσσερα σιδερολοστούς καθώς επίσης και ένα στυλιάρι

Κάποια στιγμή ένας από τους κατηγορούμενους πήρε τηλέφωνο τον 23χρονο αλβανικής καταγωγής ο οποίος μάλιστα όπως αναφέρεται στη δικογραφία είναι αυτός ο οποίος είχε περισσότερες επαφές με τις μικρότερες ηλικίες των χούλιγκανς Θεσσαλονίκη και του είπε ότι ήθελαν να κάνουν μία καταδρομική και πόσους νεαρούς χούλιγκαν είχε στη διάθεσή του εκείνη την ώρα.

Εκείνος τους απάντησε ότι δεν έχω πάρα πολλούς αλλά δεν πειράζει μπορούμε να ξεκινήσουμε και να πάμε μόνοι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Survivor spoiler 8-2: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Αυτός ο παίκτης φεύγει


Το αυτοκίνητο από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, σε σχέση με το αυτοκίνητο από το οποίο επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, στο βίντεο - ντοκουμέντο, εμφανίζονται δύο αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν σε κεντρικό δρόμ. Το τρίτο αυτοκίντο, ένα Polo, το οποίο δε φαίνεται είναι το όχημα που είχε πάρει μέρος στη δολοφονική ενέργεια και το οποίο έστιψε στο στενό μπροστά στον Άλκη και τους φίλους του και απο το οποίο κατέβηκαν οι δράστες.

Παραδόθηκε ο δέκατος ύποπτος για τη δολοφονία του Άλκη

Νωρίτερα, την Τρίτη, ακόμη ένας ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε στις αρχές. Πρόκειται για έναν 25χρονο ελληνικής υπηκοότητας. Παραμένει ασύλληπτος ακόμη ένας ύποπτος που αναφέρεται στη δικογραφία για τον οποίο έχει ήδη εκδοθεί διευνές ένταλμα σύλληψης καθώς φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Όπως μετέδωσε στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, πρόκειται για κάτοικο Αθήνας, ο οποίος είχε εμπλοκή σε συνδέσμους της πρωτεύουσας. Είναι άγνωστο το πως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.

Βρέθηκε τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη ενός εκ των συλληφθέντων

Στο μεταξύ, ένας από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη, μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ. Πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανέφεραν πως ο 22χρονος, έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο φοιτητή. Ο ίδιος δεν λέει πως τραυματίστηκε στους αστυνομικούς, αλλά η εικόνα που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, δείχνει πως ο τραυματισμός προέρχεται από το μαχαίρι που χτυπούσε τον 19χρονο Άλκη.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ