Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Δεν έχουν εντοπιστεί οι τρεις αναρριχητές. Βρέθηκαν προσωπικά τους αντικείμενα στην περιοχή που έχουν χαθεί


Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη των τριών αναρριχητών που έχουν χαθεί κοντά στα Καλάβρυτα με το θρίλερ να εντείνεται.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα και εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν κοντά στα Καλαβρυτα.

Ο δήμαρχος δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος ανέφερε μιλώντας στο newsit.gr. «Έχουν βρεθεί αντικείμενα και ρούχα τρία με τέσσερα χιλιόμετρα από τo χιονοδρομικό. Στο σημείο πηγαίνει ομάδα των ΕΚΑΜ αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση γιατί το σημείο είναι δύσβατο και έχει πολύ χιόνι».

Για τον εντοπισμό αντικειμένων κάνει λόγο και το pelop.gr. Οι σωστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα το πλήρωμα του ελικοπτέρου που επιχειρεί στον Χελμό για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών, εντόπισε ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε πανί που μοιάζει με κουβέρτα, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται πως είναι αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι τρεις αγνοούμενοι.

Επιπλέον τα κινητά των αγνοούμενων δεν ανταποκρίνονται, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί το τηλέφωνο του ενός εκ των τριών λειτουργούσε, είχε σήμα και χτυπούσε κανονικά. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι οι τρεις άνδρες βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, πληροφορία που μετέδωσε και ο ALPHA, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης Άγριος λέει ότι είναι καλές.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “Μαυρολίμνης”.

Άνθρωποι από το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησαν τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με το προσωπικό του Κέντρου να ξεκινά την αναζήτησή τους ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας επικεντρώνοντας στην περιοχή από “Μαυρολίμνη” έως Ύδατα της Στυγός.

Στην περιοχή βρέθηκαν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Παράλληλα, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Επίσης έχει σηκωθεί και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ - Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σο...
    Πριν από 4 ημέρες
  • SILVER ALERT στη Μαγνησία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου, στη Μαγνησία. Ο Καραμπατσής Ιωάννης, 49 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, την 23/04/24...
    Πριν από 5 ημέρες