Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

«Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε». Καρατομήσεις, αντικαταστάσεις και διαγραφές στη Νέα Δημοκρατία. Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό


«Φωτιά» στο κυβερνητικό στρατόπεδο άναψε ο διάλογος Σπήλιου Λιβανού και Πέτρου Δούκα και η εκδοχή με την οποία κερδήθηκαν οι εκλογές μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία το 2007, προκαλώντας καταιγιστικές εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο με καρατομήσεις, αντικαταστάσεις και διαγραφές αλλά και τα πυρά της αντιπόλιτευσης.

Το βίντεο στο οποίο ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Δούκας αναφέρει κυνικά «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε, ετσι πήραμε τις εκλογές» την ώρα που ο Σπήλιος Λιβανός δεν αντιδρά και εμφανίζεται έως και με θαυμασμό στα όσα ακούει προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου με αποτέλεσμα ο μέχρι πρότινος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να καρατομηθεί και να αντικατασταθεί από τον Γιώργο Γεωργαντά ο οποίος από τον Ιούλιου του 2019 βρισκόταν στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και ο Πέτρος Δούκας, να διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα σύσσωμη η αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση για το πρωτοφανές για κοινοβουλευτικά δεδομένα περιστατικό ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό τόσο για τον Σπήλιο Λιβανό αλλα και για τον διάδοχό του, Γιώργο Γεωργαντά ο οποίος το πρωί της Τρίτης θα ορκιστεί και επισήμως παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Γιατί καρατόμησε τον Σπήλιο Λιβανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όλα συνέβησαν στις 2 Φεβρουαρίου όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τον ποίο συνόδευε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ταξίδεψε μέχρι την Σπάρτη προκειμένου τις ζημιές που έγιναν πρόσφατα στα κηπευτικά και στα εσπεριδοειδή απ’ τον παγετό.

Ως είθισται σε τέτοιους είδους επισκέψεις ο κ. Λιβανός βρέθηκε σε σύσκεψη στην οποία παρόντας ήταν και ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας με την συζήτηση να φτάνει στις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

«Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε - Έτσι πήραμε τις εκλογές»

Ο κ. Δούκας αναφερόμενος στην τότε «διαχείριση» της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τις επόμενες εκλογές του 2007 της κέρδισε η γαλάζια παράταξη επειδή στελέχη της είχαν κατέβει με τσάντες χρήματα και αποζημίωναν τους πληγέντες!

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», υποστηρίζει ο Πέτρος Δούκας ο οποίος ήταν υφυπουργός Οικονομίας το 2007 και προηγουμένως κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν έμεινε εκεί αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Η αντίδραση Λιβανού που τον οδήγησε εκτός κυβέρνησης

Ο Σπήλιος Λιβανός, αντί από την πλευρά του είτε να διαψεύσει τον κ. Δούκα ή έστω να απαντήσει συνηγόρησε σε όλα όσα έλεγε ο νυν δήμαρχος Σπάρτης χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εποποιία» αυτό που κατάφερε τότε η γαλάζια παράταξη.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα», είπε με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα γεγονότα στο δημαρχείο της Σπάρτης, έσπευσε να προλάβει τις αντιδράσεις, δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον κ. Λιβανό!

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιώργος Γεωργαντάς

Λίγη ώρα αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. O κ. Γεωργαντάς αναλαμβάνει το νέα του καθήκοντα σε μία κρίσιμη στιγμή καθώς οι αγρότες έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας αφορολόγητο πετρέλαιο, καθώς και εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Ζούκερμπεργκ σκέφτεται να κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη


Το μεσημέρι της Τρίτης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Γεωργαντάς θα ορκιστεί και θα διαδεχθεί επίσημα τον Σπήλιο Λιβανό.

Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Ζούκερμπεργκ σκέφτεται να κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη 

Πλεύρης: Την Πέμπτη η απόφαση για τα καρναβάλια. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία ο Πέτρος Δούκας

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στη σχετική της ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για Γεωργαντά: Να τον χαίρεται και τον νέο του υπουργό

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αμέσως μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Γεωργαντά στη θέση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάσε οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, ο κ. Γεωργαντάς «φαίνεται να λέει ότι οι τοπικές οργανώσεις πρέπει να υπενθυμίσουν πριν από τις εκλογές σε πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ. το γεγονός ότι ωφελήθηκαν από τις κυβερνήσεις της είτε με διορισμούς είτε με συμβάσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νέο κρεσέντο ρουσφετολογίας και παλαιοκομματισμού» καταλήγοντας: «Για να δούμε αν ο κατά τα άλλα εύθικτος κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει και τον νέο του υπουργό. Λίγο δύσκολο βέβαια γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε να πάνε όλοι μαζί στα σπίτια τους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Ζούκερμπεργκ σκέφτεται να κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Πλεύρης: Την Πέμπτη η απόφαση για τα καρναβάλια. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

"Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την παραίτηση του κ. Λιβανού κι ένα νέο κρεσέντο ρουσφετολογίας και παλαιοκομματισμού είδε το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από τον αντικαταστάτη του τον κ. Γεωργαντά.

Σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. φαίνεται να λέει ότι οι τοπικές οργανώσεις πρέπει να υπενθυμίσουν πριν από τις εκλογές σε πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ. το γεγονός ότι ωφελήθηκαν από τις κυβερνήσεις της είτε με διορισμούς είτε με συμβάσεις.

Για να δούμε αν ο κατά τα άλλα εύθικτος κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει και τον νέο του υπουργό.

Λίγο δύσκολο βέβαια γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε να πάνε όλοι μαζί στα σπίτια τους."

Το βίντεο στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιώργο Γεωργαντά:

ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 σχολιάζουν την καρατόμηση Λιβανού: Μιλούν για «κυνισμό και πελατειακές σχέσεις»

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης πραγματοποίησε σύσσωμη η αντιπολίτευση με αφορμή τον διάλογο του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα. Ο κ. Δούκας ο οποίος επίσης διαγράφηκε από τη ΝΔ έκανε λόγο για χρηματισμό των πυρόπληκτων στην Ηλεία το 2007 για να κερδίσει το κόμμα τις τότε εκλογές. Ο Σπήλιος Λιβανός όχι μόνο δεν αντέδρασε στις εν λόγω αναφορές αλλά έκανε λόγο για «εποποιία, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».

Το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για κυνική ομολογία και πελατειακές νοοτροπίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο εσωτερικό της ΝΔ, παρομοιάζοντας τις τότε «αποζημιώσεις μέσα σε τσάντες» με την πρόσφατη κίνηση να δοθούν 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Το ΚΚΕ μιλά για «πολιτικές κυνισμού» και σχολιάζει ότι «έτσι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού».

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25, χαρακτηρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης ως «άριστο στον κυνισμό ο παντελώς αδιάφορος για τους αγρότες».

ΚΙΝΑΛ για καρατόμηση Λιβανού: Οι πελατειακές νοοτροπίες παραμένουν αναλλοίωτες στη ΝΔ


Για κυνική ομολογία υπουργών της ΝΔ, που προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ηλεία, μιλά το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την καρατόμηση Λιβανού. Η Χαριλάου Τρικούπη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Η κυνική ομολογία Υπουργών της ΝΔ για την ''πολιτική εποποιία'' της Κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μια φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης

Ο κυνισμός και η ψηφοθηρία στις στάχτες αλλά και στο χιόνι, ήταν και παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά της νεοσυντηρητικής αντίληψης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο κυνισμός και η ψηφοθηρία αποτελούν την πρώτη ύλη για να αποφεύγουν κάποιοι να αποδίδουν ή να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Συνέβη το 2007 με τις φωτιές στην Ηλεία, συνέβη και στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, συνέβη και στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποπέμψει τον κ.Λιβανό από την κυβέρνηση για την ωμή παραδοχή της ‘’πολιτικής εποποιίας’’ της κυβέρνησης Καραμανλή να γυρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2007, μοιράζοντας τριχίλιαρα με κάθε τρόπο, όπως παραδέχτηκε ο τότε υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτές οι νοοτροπίες και αυτές οι πρακτικές δεν μπορούν να ξεριζωθούν, όσο υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν το κράτος προέκταση του κόμματος τους.

Όσο για τη διαχείριση και των φυσικών καταστροφών δεν αποδίδονται ευθύνες και δεν υπάρχει μια ορθολογική διαχείριση στην αντιμετώπιση των συνεπειών τους.

Όσο μοιράζονται τριχίλιαρα και διχίλιαρα για να κλείνουν στόματα και να εκμαυλίζονται συνειδήσεις».

ΚΚΕ για διάλογο Λιβανού - Δούκα: «Έτσι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα του λαού»

Το ΚΚΕ για την καρατόμηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις του παραιτηθέντος πλέον, υπουργού είναι μνημείο κυνισμού» και δείχνουν «πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού» και το σχόλιο του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μνημείο κυνισμού που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού. Και μπορεί οι κυνικοί υπουργοί να αποπέμπονται, όταν "πιάνονται στα πράσα", οι κυνικές πολιτικές, όμως, ζουν και βασιλεύουν».

ΜέΡΑ 25 για Σπήλιο Λιβανό: «Άριστος» στον κυνισμό ο παντελώς αδιάφορος για τους αγρότες

«O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Μητσοτάκης Α.Ε. κ. Λιβανός, επιβραβεύει πρακτικές γαλάζιου Δημάρχου στην Πελοπόννησο που διατείνεται πως είχαν κατέβει το 2007 -ποιοι; η ΝΔ;- με τσάντες και αποζημιώνανε!» . Έτσι σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης τον διάλογο Δούκα - Λιβανού και την απομάκρυνση του τέςω υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από τη θέση του.

«Άριστος στον κυνισμό ο παντελώς αδιάφορος για τους αγρότες κ. Λιβανός» καταλήγει το σχόλιο του κ. Κριθαρίδη για τον Σπήλιο Λιβανό.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ