Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

14 οι αγνοούμενοι του Εuroferry Olympia. 3 Έλληνες


Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι Ελληνικής και Ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Ενώ το καράβι βρισκόταν κοντά στην Ερείκουσα, ανοιχτά της Κέρκυρας, ξέσπασε φωτιά, που άμεσα επεκτάθηκε παντού. 10 άνθρωποι αγνοούνται, εκ των οποίων οι δυο Έλληνες, ενώ άλλοι δυο έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ.

Η κινητοποίηση του πληρώματος ήταν άμεση και 278 άνθρωποι κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους του πλοίου και να φτάσουν νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα, όπου καταμετρήθηκαν και ταυτοποιήθηκαν. Βάσει της κατάστασης που είχε καταθέσει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας ο καπετάνιος του πλοίου, στο Εuroferry Olympia επέβαιναν 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Απ’ αυτούς οι 21 είναι Έλληνες (14 επιβάτες και 7 πλήρωμα).

Από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες στο πλοίο, οι 278 έχουν φτάσει και ταυτοποιήθηκαν στην Κέρκυρα και τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους. Μεταξύ αυτών, ένα παιδάκι.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των δυο οδηγών που εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ του πλοίου, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο. Αγωνία υπάρχει και για τους 14 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμη.

Η επικοινωνία με τους δυο άνδρες που έχουν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο, είναι δύσκολη λόγω των συνθηκών αλλά και λόγω της γλώσσας. Οι αρχές προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν να βγουν στο κατάστρωμα από το γκαράζ, ώστε από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ - Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σο...
    Πριν από 8 ώρες
  • SILVER ALERT στη Μαγνησία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου, στη Μαγνησία. Ο Καραμπατσής Ιωάννης, 49 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, την 23/04/24...
    Πριν από 1 ημέρα