Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βουλή: Νέο επεισόδιο έστησε ο Πολάκης. Διεκόπη η συνεδρίαση, δεν κατεβαίνει από το βήμα! Άδωνις: Είναι για γιατρό ο άνθρωπος


Νέο επεισόδιο προκάλεσε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, μία ημέρα μετά την άγρια επίθεση στο καφενείο του Κοινοβουλίου προς τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε χθες απειλητικά προς τον υπουργό Ανάπτυξης «θα τα πούμε την Τρίτη», αλλά αποφάσισε να μιλήσει απόψε στο νέο αναπτυξιακό νόμο, που συζητείται μέχρι και την Τετάρτη στην Ολομέλεια. Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στα υπουργικά έδρανα από νωρίς, ενώ λίγο μετά τις 19:00 προσήλθε στην αίθουσα και ο Παύλος Πολάκης.


Περίπου στις 21:00 ο πρώην υπουργός πήρε τον λόγο επεισοδιακά, καθώς ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου τού έκανε δύο παρατηρήσεις.

Ο κ. Πολάκης ήθελε να τοποθετηθεί για την υπόθεση Novartis και ο προεδρεύων του ζήτησε να περιορίσει τις αναφορές του στην ουσία του συζητούμενου νομοσχεδίου.


Ο κ. Πολάκης, αφού είπε ότι «σήμερα είχαμε 128 νεκρούς, της σημερινής καταμέτρησης, το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας», επανέλαβε προς την κυβέρνηση: «Φέρτε τα μονοκλωνικά. Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικά, όπως της Pfizer», για να περάσει αμέσως μετά στο θέμα Novartis.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, είπε: «Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη, που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται», είπε αρχικά. Εν συνεχεία υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτηση να του δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο.

«Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Μιλάμε για σκάνδαλο στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με ΗΠΑ και πλήρωσε γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο» είπε ο Π. Πολάκης και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο κάνοντας λόγο για «πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι 2 από τους 3 εισαγγελείς».

Οι διάλογοι Πολάκη - Αθανασίου

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αθανασίου: Πηγαίνετε στο θέμα της συνεδρίασης
Πολάκης: Πάτε να με κόψετε.
Αθανασίου: κάντε μια επίκαιρη ερώτηση να σας απαντήσει ο Γεωργιάδης.
Αθανασίου: Αν δεν μπείτε στο θέμα σε μισό λεπτό θα κλείσω το μικρόφωνο
Πολάκης: «Κύριε Γεωργιάδη πείτε στον πρόεδρο, δεν θέλετε απάντηση; Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω
Αθανασίου: Αν δεν συμμορφωθείτε με υποδείξεις του προεδρείου θα σας αφαιρέσω το λόγο
Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό στήσατε; Κάνετε έτσι;
Αθανασίου: Θα εφαρμόσω τον κανονισμό αν δεν σταματήσετε.
Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του κοινοβουλίου! Επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε βάζετε τον πρόεδρο να πει αυτά;
Αθανασίου: «Σας ανακαλώ στη τάξη! Τώρα αν δεν σταματήσετε θα πάω στο πρόεδρο.
Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε.
Αθανασίου: Μπείτε στο νομοσχέδιο! Δεν συμμορφώνεστε κ. Πολάκη; Εφαρμόζω το κανονισμό σας αφαιρώ το λόγο! Αν δεν συμμορφωθείτε θα κόψω τη βουλή και θα καλέσω πρόεδρο να σας απαγγείλει μομφή».
Πολάκης: Καλέστε τον μέχρι τότε θα μιλάω!

Έτσι, ο κ. Αθανασίου προέβη σε διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθεί ο Παύλος Πολάκης ο οποίος φώναζε ακατάπαυστα.
Δεν κατεβαίνει από το βήμα ο Πολάκης!


Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι το κύκλωμα έπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διαμαρτυρεται και να μιλά.

Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης επιμένει και από εκείνη την ώρα - παρά τη διακοπή της συνεδρίασης - βρίσκεται ακόμη στο βήμα. Αναμένεται να κατέβει στην αίθουσα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Αδωνις: Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας πρώην υπουργός γίνεται ρεζίλι

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε λέγοντας: «Η Βουλή έχει κανόνες και τους καταπατάτε!» για να σχολιάσει: «Είναι άρρωστος, είναι για γιατρό ο άνθρωπος...»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης που όλη αυτή την ώρα δεν έχει πάρει το λόγο, φωτογράφισε τον Π. Πολάκη και ανέβασε στο twitter την εξής ανάρτηση:


«Ο κ.Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι». 

Σύμφωνα με πληροφορίες όσο ο κ. Πολάκης μιλούσε για την υπόθεση Novartis και τις υπουργικές αποφάσεις , οι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν: «Ντροπή», «μην ευτελίζεται άλλο τη Βουλή», «εδώ δεν είναι δικαστήριο» και τα σχετικά.

Κάποια στιγμή μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης - ενώ ήταν ακόμη στο βήμα - μιλούσε στο τηλέφωνο! «Παίρνεις γραμμή;» του φώναξαν από την πτέρυγα της ΝΔ. «Δεν παίρνω γραμμή, εγώ έχω επάγγελμα, χειρουργώ» απάντησε εκείνος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ανήρτησε το εξής:

Ο κ.Πολάκης ΔΕΝ καταβαίνει από το βήμα της Βουλής Κ ενώ του έχει αφαιρεθεί ο λόγος με το έτσι θέλω επειδή η τοποθέτηση του ήταν εκτός θέματος. Προσβάλλει το θεσμό! Επιτέθηκε φραστικά στο προεδρείο της Βουλης, στον @AdonisGeorgiadi κ στους υπόλοιπους συναδέλφους. #Πολακης#βουλη

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα