Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χριστοδουλοπούλου: "Μάθημα" για μας οι "πρασινοφρουροί". Πρέπει να μπούμε σε όλους τους θεσμούς του κράτους με δικούς μας ανθρώπους (βίντεο)


Σάλο προκάλεσε μία δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αυστηρότεροι νόμοι και ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα η δικαιοσύνη σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρέσει καθόλου στην Τασία Χριστοδουλοπούλου που τονίζει την ανάγκη αλλαγών την επόμενη φορά που το κόμμα της θα ανέλθει στην εξουσία.

«Είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό που πρέπει πραγματικά να προετοιμαστούμε και εμείς γι’ αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Τι ακριβώς εννοεί, περιέγραψε η ίδια σαφώς σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Νέο Κόσμο παρουσία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλη Καλογήρου. «Πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας να μπορούμε επιτόπου να τους επηρεάζουμε και να κάνουμε.. δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί η ΝΔ τότε μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σ’ όλους τους θεσμούς και προσπαθούσανε πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό λοιπόν είναι, νομίζω, το μάθημα» σημείωσε.

Δύο εβδομάδες πριν ήταν ο Παύλος Πολάκης εκείνος που έλεγε με νόημα ότι την επόμενη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να χορέψει πεντοζάλη στο χώρο της δικαιοσύνης δημιουργώντας νέα σχολή δικαστών και στέλνοντας με εθελουσία στο σπίτι παλαιότερους δικαστές. «Και τι σημαίνει πεντοζάλης στη δικαιοσύνη; Πρώτον: Δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών, γιατί πρέπει να ανανεωθεί το Σώμα. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών και με γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της δικαιοσύνης και του κράτους αντέδρασε η κυβέρνηση. «Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη, αλλά για μια συνολική αντίληψη στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεση προς τη στάση αυτή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αλλά και εσωκομματικά η Μαρία Ρεπούση αποδοκίμασε όσα είπε ο Παύλος Πολάκης για τσίγκινο σώβρακο. «Ήταν ακραία σεξιστικός λόγος, που, όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, είναι κρίκος της αλυσίδας της έμφυλης βίας που βιώνουν οι γυναίκες και οι κάθε μορφής θηλυκότητες. Είναι σκαλί για τον τελευταίο κρίκο: το έμφυλο έγκλημα» πρόσθεσε η κυρία Ρεπούση.

«Δεν θα παίξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα ταμπλό της ευτέλειας και του διχασμού» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ