Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη


Επιθέσεις με γκαζάκια πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου άγνωστοι έξω από τα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του συνδικαλιστή αστυνομικού Βασίλη Ντούμα. Βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του δημοσιογράφου έχει καταγράψει τον δράστη που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο και εν συνεχεία έφυγε τρέχοντας.(δείτε το στο τέλος του άρθρου).

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες για το περιστατικό σημείωσε: «Στις 2:30 το βράδυ ακούστηκε δυνατός κρότος και φωτιά, πεταχτήκαμε από το κρεβάτι και είχαν βάλει ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με δύο γκαζάκια. Το ένα μάλιστα δεν έσκασε. Με ένα μπιτόνι. Μου διαλύσανε την είσοδο, τρομάξαμε λίγο», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν είδε τίποτα.

Για το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σημείωσε: «Ήρθε ένας τύπος, ο οποίος φαίνεται από τις κάμερες, έβαλε φωτιά και έφυγε τρέχοντας. Δεν είχα ούτε απειλητικά μηνύματα ούτε ύποπτες κινήσεις ούτε τίποτα».

Στις πρώτες του δηλώσει στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμπουράκης επεσήμανε: «Αν δεν είχα αυτή τη θωρακισμένη πόρτα, θα είχε μπει η φωτιά μέσα. Εν τω μεταξύ εδώ έμενε η πεθερά μου που έτυχε να μην είναι εδώ. Αν ήταν εδώ η γιαγιά θα είχαμε ιστορίες. Τρόμαξα, καταρχήν είναι έκπληξη και στη συνέχεια σκέφτεσαι θα καούν οι άνθρωποί μου. Μέχρι να δω τι έγινε, κάποιος γείτονας είχε πάρει αστυνομία και πυροσβεστική».

«Φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά του, είχε μουσάκι», σημείωσε αναφερόμενος στον δράστη.

Πρόεδρος ειδικών φρουρών: «Ευτυχώς δεν έχουμε τραυματίες»

Ο κ. Ντούμας μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN για την επίθεση που έλαβε χώρα έξω από το σπίτι του και σημείωσε ότι «ένας εμπρηστικός μηχανισμός στην είσοδο της πολυκατοικίας, ανεφλέγη περίπου στις 2:30, ευτυχώς με περιορισμένες υλικές ζημιές». Επίσης σημείωσε ότι «έχει συγκεντρωθεί υλικό από τις Αρχές που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει προλάβει ακόμα να δει το υλικό από τις κάμερες. «Ευτυχώς δεν έχουμε τραυματίες» ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος συνέδεσε την επίθεση με την «δραστηριότητά μου και τις δημόσιες τοποθετήσεις μου απέναντι σε ενέργειες ακραίων συμπεριφορών που χρόνια καταδικάζουμε».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 2 ημέρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα